Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Warsztaty wielkanocne

Nasze kolejne warsztaty kulinarne były w nastroju zbliżających się świąt. Bohaterem warsztatów tym razem było jajko. Postanowiliśmy je wykorzystać do przygotowania pasty jajecznej. Była to wspaniała okazja, żeby doskonalić umiejętność krojenia oraz zrobić pyszną i zdrową kanapkę. Nasze warsztaty zaczęliśmy od degustacji różnego rodzaju ciemnego pieczywa i powtórzenia wiadomości o zbożach. Zdaniem uczniów ciemne pieczywo jest nie tylko zdrowe, ale też bardzo smaczne.

Kolejnym zadaniem, z którym świetnie poradzili sobie mali kucharze, było zrobienie pasty jajecznej. Wszyscy chętnie pracowali pod czujnym okiem pani Emilii, pani Joanny oraz wychowawczyni. Kiedy pasta jajeczna była już gotowa uczniowie wykorzystali ją do przygotowania kanapek. Nie mogło oczywiście zabraknąć kolorowych warzyw. Na naszym stole pojawiły się również kiełki, które Mateusz wyhodował w domu w kiełkownicy. To był wyjątkowo smaczny i zdrowy posiłek.

Bardzo dziękuję pani Emilii Kaźmierczak i pani Joannie Kapłon za przygotowanie, pomoc podczas warsztatów oraz podzielenie się z uczniami bardzo cenną wiedzą kulinarną.