Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

PROJEKT EDUKACYJNY EIT FOOD SCHOOL NETWORK "JAK JA JEM" cz. 5

Lekcja 5 – Tłuszcze: oleje, orzechy i pestki. Tylko od czasu do czasu.

Nasza ostatnia lekcja w ramach realizacji Programu „Jak Ja Jem” odbyła się 29 listopada. Zajęcia zaczęliśmy od obejrzenia filmu 5 pt. „Tłuszcze. Produkty, które można jeść tylko od czasu do czasu” oraz omówiliśmy zagadnienia na plakatach 8 i 9 „Tłuszcze: oleje, orzechy, pestki” i „Słodycze i fast foody”. Była to okazja do rozmowy na temat zdrowych i niezdrowych tłuszczów w naszej diecie oraz funkcji jakie pełnią w naszym organizmie. Oglądając prezentację multimedialną rozpoznawaliśmy różne rodzaje orzechów, świetnie się przy tym bawiąc. Mieliśmy też okazję porozmawiać o roślinach oleistych oraz olejach roślinnych, ich właściwościach, przechowywaniu i wykorzystaniu w kuchni.  Drugą część lekcji poświęciliśmy produktom, które w naszej diecie powinny pojawiać się tylko od czasu do czasu. Przed nami ostatnie zadanie, a mianowicie gra - odpowiadanie na pytania w aplikacji „Jak Ja Jem?” jako podsumowanie naszych lekcji. Każdy uczeń zagra w nią po skończonych zajęciach.

Dzięki realizacji programu „Jak Ja Jem” uczniowie z klasy 3b poznali różne grupy produktów spożywczych i ich pochodzenie, poznali odpowiednią częstotliwość spożywania produktów z poszczególnych grup oraz dowiedzieli się, jak różne typy składników odżywczych wpływają na nasz organizm.

Bardzo dziękuję rodzicom i przesłanie zdjęć, a moim uczniom za aktywną pracę na lekcjach.

Wychowawca – Barbara Wójciak