Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Gotowanie to najlepszy sposób na spędzanie wolnego czasu.

Gotowanie to świetny sposób na spędzanie wolnego czasu z rodzicami i rodzeństwem, ale również okazja, aby przygotować coś pysznego dla najbliższych. Uczniowie z klasy 3b przygotowują różne potrawy, a także dbają o to, aby były ładnie podane, bo jak wiemy „jemy również oczami”. Amelia ugotowała kisiel z czarnej porzeczki i upiekła pierogi argentyńskie empanadas z kurczakiem, Ala zrobiła jajka faszerowane, zapiekane ziemniaki z twarożkiem i upiekła ciasteczka mocno czekoladowe, Zuzia leczo i pizzę z dużą ilością warzyw, a Dawid usmażył placki ziemniaczane i upiekł ciasto. Różne pomysły, a także ochota na poznanie coraz to nowych smaków powoduje, że uczniowie sięgają po nowe przepisy. Rozwijają swoją pasję do gotowania, zgłębiają wiedzę i doskonalą umiejętności kulinarne. Cieszę się, że nasza niezwykła podróż kulinarna, w którą wspólnie wybraliśmy się półtora roku temu ze Szkołą na Widelcu przyniosła tyle radości i daje ją nadal. Bardzo dziękuję moim uczniom, ich rodzicom i rodzeństwu za wspólne gotowanie i przysyłanie zdjęć, bo dzięki temu możemy podziwiać ich umiejętności kulinarne.

Wychowawca klasy: Barbara Wójciak