Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Dynia zagościła w naszej kuchni

Dynia to prawdziwa kulinarna królowa jesieni. Jest źródłem wielu ważnych makro- i mikroelementów. Chociaż dostępna jest tylko jesienią to powinna być w naszej diecie. Uczniowie z klasy 3b postanowili poznać jej smak i tak dynia zagościła w ich kuchni. Jak zawsze z uśmiechem na ustach gotowali wraz z rodzicami i rodzeństwem.

Hania przygotowała sałatkę z dyni i sera feta, wykorzystała do niej upieczoną dynię Hokkaido o lekko orzechowym smaku. Amelia upiekła ciasto z dyni. Tomek ugotował zupę krem z dyni z grzankami, pomagała mu siostra. Ala i Natalia upiekły ciasteczka dyniowe z przepisu „Szkoły na Widelcu”. Wierzcie nam są pyszne. Razem z uczniami gotuje również wychowawczyni. Pani Basia przygotowała placuszki z dyni i ciasteczka z przepisu „Szkoły na Widelcu”. Polecamy i życzymy smacznego!

Bardzo dziękuję moim uczniom i ich rodzicom za wspólne gotowanie oraz przepisy do naszej książki kucharskiej.

Koordynator i wychowawca klasy 3b – Barbara Wójciak